Search
Close this search box.
/
/
Engine replacement

Engine replacement

Motorer slits ut och måste dessvärre bytas. Det är ofta inte antalet gångtimmar som är orsaken till att motorn tar slut. Det är helt enkelt åldern. Dagens motorer har genom modern konstruktion en lägre vikt, är tystare, ger mindre vibrationer och är bättre för miljön.

Wasa Yachts har lång erfarenhet att byta motorer i båtar. 

Vi har även gjort ett flertal monteringar av nya motorer i äldre renoverade träbåtar. Ett motorbyte innebär då förutom själva motorinstallationen ofta en del plast- och snickeriarbeten. Wasa Yachts klarar hela jobbet.

Wasa Yachts är auktoriserad återförsäljare/servicepartner för Volvo Penta och YANMAR. Men installerar även Mercruiser och andra fabrikat.

Vi säljer och installerar även utombordare och är auktoriserad Suzuki återförsäljare, se mer under Utombordare/Repowering.

Ett motorbyte kostar från ca 60.000:- i installation + motor och material, beroende på motorstorlek och vilka anpassningar som måste göras. 

Tänk också på att göra Din beställning i god tid. Många motorer finns för omgående leverans men leveranstiderna kan vara långa på vissa modeller.

Vi tar Din gamla motor i inbyte!

Offertförfrågan motorbyte

Vi har semesterstängt och öppnar igen den 7e augusti, inga Ordrar kommer att skickas innan detta datum och räkna med viss förlängd leveranstid även efter.