Sök
Close this search box.
/
Om oss

Om oss

Wasa Yachts.  Båtvarvet där du själv kan väja servicenivå. Vi utför reparationer, riggarbeten och ombyggnader. Fullservicearvet anlitas av försäkringsbolagen för att ta hand om försäkringsskador av olika slag. Vi har goda möjligheter till både vinterförvaring och sommarplatser.

Wasa Yachts ligger mycket väl beläget i Södertälje, alldeles vid inloppet till Södertälje Kanal. Det är lätt att ta sig hit både med bil, knappt en timme från Stockholm och med tåg (Östertälje Station). Det är också enkelt att angöra varvet med båt, både från Saltsjön och från Mälaren. Distansen från Stockholm genom Mälaren är endast 25 M.

Wasa Yachts grundades i början på 1970-talet av Hans Marklund, som fortfarande äger varvet. Nu tillsammans med Tommy Planeryd.

Historia

Wasa Yachts har byggt drygt 500 segelbåtar sedan mitten av 1970-talet, och alla utom tre seglar fortfarande. Begagnade Wasabåtar är både eftersökta och lättsålda och har oftast ett högt andrahandsvärde.

Konstruktören Leif Ängemark har ritat dessa vackra, välseglande och lätthanterliga båtar som är framgångsrika både i kappsegling och i familjesegling. Båtarna byggs i traditionellt svenskt hantverk med höga kvalitetskrav. Alla båtar är CE-märkta och klassade för Ocean segling Kategori A, vilket gör att båtarna klarar mycket högt ställda krav på säkerhet, manövrerbarhet, fart och bekvämlighet.

Wasa båtarna produceras sedan länge i Kina för marknaden därborta.

Båtbranschen

Wasa Yachts är medlemmar i Sweboat – Bransch Organisationen för seriösa företag i båtbranchen. Dessutom stödjer vi helhjärtat Sweboats Miljöfond

Så här skriver Sweboat på sin hemsida:

”Ett tryggt båtägande”

Som båtägare vill du känna trygghet när du är på sjön. På samma sätt vill du givetvis känna trygghet när det gäller köp eller service av båten, motorn och utrustningen.

Vi har ett bra råd att ge dig: Vänd dig alltid till ett av Sweboats medlemsföretag! Våra medlemmar finns över hela landet och driver sina verksamheter året runt med Kunskap, Kvalitet, Köptrygghet som ledord. Sweboat har över 400 företag inom marinbranschen som medlemmar.

De bästa och mest pålitliga företagen i branschen har valt att ansluta sig. Det grundläggande kravet för att få bli medlem i Sweboat är seriositet. Det betyder bland annat att man följer konsumentlagarna, säljer CE-märkta och, om begagnade, varudeklarerade båtar, har en ansvarsförsäkring och miljöpolicy samt följer ARNs rekommendationer vid en eventuell tvist.

Allt för att du ska ha ett tryggt båtägande!”

Utveckling

Vi genomför under våren 2023 ett projekt med stöd från Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Vi har semesterstängt och öppnar igen den 7e augusti, inga Ordrar kommer att skickas innan detta datum och räkna med viss förlängd leveranstid även efter.